Uitslag uitwisseling met HSV Vorstenbosch

Maandag, 22 oktober 2018

Afgelopen zaterdag 20 oktober vond de 2de wedstrijd van de uitwisseling plaats. HSV-Vorstenbosch organiseerde de wedstrijd op Treurenburg (Den Bosch). Er hadden zich 10 vissers gemeld 5 man van Vorstenbosch en 5 van Veghel. Na het inlossen van het inschrijfgeld werd er geloot. Vorstenbosch trok zowel de 2 kopstekken als ook de 2 staartstekken, ideaal om van hieruit de wedstrijd te kunnen winnen. Iedereen ging naar zijn stek om alle voorbereidingen te treffen. Sommige hadden zich volledig gericht op de feeder anderen hadden voor een combinatie gekozen, 3 vissers waren alleen met de vaste stok op de wedstrijd af gekomen. De wedstrijd betrof een individuele uitslag, de puntentellingen van het aantal vissen en het gewicht worden bij elkaar opgeteld.

Iedereen had zijn stek goed voorbereid en om 13:00 uur klonk de start toeter.
Het zou een spannende wedstrijd worden in het mooie herfst zonnetje. Het kanaal is op de plek naast de kazerne van de Genie redelijk breed zodat de feedervissers een mooi eind van de kant konden gooien. (25 - 30 meter)
voor de stokvissers was er goed te vissen met een 13 meter stok ook al was het afsteken tegen de hoge helling niet het meest eenvoudige.
De winnaar van vorig jaar Martien Fransen had echter maar op 6 delen uitgepeild net als vorig jaar.
Het water was wel wat lastig, je moest rekening houden met stroming van links naar rechts en vice versa en op sommige tijden stond het water zelfs stil. Voor zowel de stok als ook de feeder visser een situatie waarop je goed moet inspelen.
Door het stilstaande water had je meer kans een posje aan de haak te krijgen. Maar in de stroming kon je ook een mooie voorn verschalken.

Met de feeder was het de bedoeling grotere vis te vangen zodat het gewicht je een voordeel kon brengen. Maar de echte grote vissen bleven uit en ook al zag men elkaars vangsten nauwelijks, werd de wedstrijd uiteindelijk op aantallen, m.n. voorn en posjes, beslist.

Om vijf uur klonk het eindsignaal waarna er werd gestart op stek 1 met wegen.   Hieronder volgt de uiteindelijk uitslag van het wegen en tellen.

PlaatsVisser stek
 gewicht (gram)
 aantal punten
Martien Fransen
62430 1244
Henk Lamers
7248038 5
Marcel  Smits
Adri Bloks
Gerrit van Stiphout
Frans Heesakkers
Jos van de Sanden
32030 1313
Tonny Rombouts
Antoon Verstraten
Eric van Rheden
5 8701019

Proficiat Martren met opnieuw de overwinning, op aantallen vissen blijkt weer de juiste tactiek. Het was een spannende wedstrijd en ook al zat je op een middenstek kon je toch een wedstrijd jou kant op laten vallen.

We hadden een mooie middag en 10 tevreden vissers trokken weer huiswaarts.
Volgend jaar komen deze wedstrijden opnieuw op de wedstrijdkalender van beide clubs.

Met vriendelijke groet

Adri Bloks en Henk Lamers