Bezoek Carp Care.

terug naar overzicht

Zondag, 29 april 2018

Op verzoek van SVN hebben we afgelopen week een bezoek gehad van Mark Breedveld. Hij is in opdracht van Sport Visserij Nederland naar diverse hengelsport verenigingen gestuurd die mee hebben gedaan met de gesubsidieerde karper uitzet.

Er waren vanuit diverse hengelsportverenigingen wat afwijkingen gemeld op m.n. de vissen die begin dit jaar werden uitgezet in samenwerking met SVN.
Afgelopen week was onze vereniging aan de beurt. Henk van Meerten zorgde in de ochtend van het bezoek dat hij wat vis in het leefnet had zitten. Dit bleek voor Henk niet moeilijk, hij ving er die dag meer dan voldoende met zijn feeder hengel.

Op enkele van de pas uitgezette vis maar ook een paar vissen van het jaar ervoor waren verschillende plekken zichtbaar. Wat het precies was kon Mark niet zeggen maar hij had wel een vermoeden. 
Om zeker te zijn werd een vis naar een specialistisch laboratorium gebracht alwaar de uitslag eind deze week bekend werd.
De vis blijkt een bacterie bij zich te dragen die ook al op meerdere vijvers was geconstateerd. We ontvingen 26 April de volgende mail van Mark.

Beste Hengelsport verenigingen en deelnemers aan het karpers gezondheidsproject. Helaas hebben jullie allemaal te maken met een vervelende bacterie genaamd Aeromonas
Vanuit sportvisserij Nederland hebben wij de ondersteuning gekregen om te starten met de weerstand verhogende pellet welke de meeste van jullie al hebben gezien tijdens mijn bezoek en waar sommige reeds uit eigen beweging mee zijn gestart.

Zodra dit voer binnen is zullen we het direct in gaan zetten. Wij houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet
Het bestuur van HSV Veghel