Snoei werkzaamheden 'tVen

terug naar overzicht

Zondag, 11 maart 2018

Afgelopen zaterdag, 10 maart, hebben Marty, Martijn en Martijn op het eiland in de visvijver 't Ven snoei werkzaamheden uitgevoerd. Tevens werden de steigers 1 t/m 13 weer aangevuld met zand en ge√ęgaliseerd.

In de ochtend trokken de mannen gewapend met kettingzagen, bladschaar, snoei zaag enz. erop uit. De aanval op de overhangende takken was geopend. 
Na een aantal uren waren de zware takken en struiken werden verwijderd uit het water zodat vanaf steiger 5 en 6 weer rustig naar het eiland kan worden gevist.
Na deze zware klus was het tijd om in het clubhuis ff wat te gaan eten. Geert had gezorgd voor koffie frisdrank en broodjes gehaktbal.
Na de lunch voeren de mannen weer naar het eiland om nu de zijde tegenover steigers 1, 2, 3, 4 en 19 te gaan snoeien. 

Rond de klok van vier waren de meeste takken en struiken verwijderd en een grote tak was richting steiger 19 getrokken. 
Ook was tijdens de snoei werkzaamheden een vracht aan lood, korfjes, lijnen, leaders en haken verwijderd. Dit materiaal is ook een probleem voor vogels die het aas zien hangen en mogelijk verstrikt kunnen raken in dit materiaal.

Door deze geweldige snoei actie kunnen de leden weer makkelijker tegen het eiland aan vissen met hu feeders en karperhengels. Maar pas op dat je niet te ver gooit.

In de tussentijd werden alle steigers waar grond was weggespoeld weer aangevuld met zand en kunnen de kisten weer netjes op de steigers worden geplaatst. Volgende week worden de steigers 14 en 15 nog verder aangevuld en zal ook het gat bij de invalide steiger aan de lange kant worden opgevuld.

Heren namens het bestuur willen we jullie van harte bedanken voor deze geweldige opruim actie.