Verslag uitwisseling H.S.V. Vorstenbosch

Maandag, 31 juli 2017

Op zaterdag 22 juli werd de eerste uitwisselingswedstrijd gehouden met H.S.V. Vorstenbosch waaraan 3 vissers van HSV Vorstenbosch en 8 vissers van HSV Veghel deelnamen. Dit keer werd er gevist op 't Ven en de stekken waren zo gekozen dat er in 2 sectoren(vakken) gevist kon worden.

Het weer was goed en na de loting die iets voor 12:00 plaatsvond ging eenieder vol goede moed zijn of haar stek opbouwen. Om klokslag 13:00 uur werd het startsein gegeven.

Voorzichtig werd er gecupt en hier en daar een balletje voer gedropt omdat we inmiddels weten dat de vis daar niet goed op reageert.
Het duurde niet lang of de eerste karper werd door Bas Boerakker geland. Stek 1 t/m 6 was vak A was meteen scherp maar ook even beduusd toen Bas zijn tweede karper in zijn leefnet liet verdwijnen.
Tot dan toe hadden andere vissers slechts een aantal voorntjes weten te verschalken.
In vak B was het al niet anders. Marcel Smits, visser van Vorstenbosch, was ook al goed bezig flinke vissen te landen. Adri Bloks kreeg veel beet maar kon ze helaas niet in zijn schepnet krijgen. Bij hem waren de vissen hem te slim af.
Het weer bleef prima alhoewel de draaiende wind het de vissers niet eenvoudig maakte.
Er werd op o.a. 13, 11, 6 en ook in de margin gevist om die bonus vis te kunnen verschalken. De vissen waren deze dag echter totaal niet tot azen aan te zetten.

Erik, die op stek 6 zat, bleek na een flink aantal kleine voorn ineens een flinke karper te landen.
Een uur voor tijd verschenen op het wateroppervlak wat bellen. Paraplus en regenjassen kwamen te voorschijn. Het leek erop dat de voorspelling van het weerbericht niet helemaal juist maar na wat motregen en een iets meer heftig buitje bleef het daarna tot het eindsignaal droog.

Om 17:00 uur werd het eindsein gegeven en werden de inmiddels weer droge hengels en ander gerei opgeruimd.
Het moment van wegen werd rond half zes gestart. Het zou spannend worden en de verwachte winnaars stekken bleken toch niet uit te komen.

Na de weging tronk eenieder naar het clubhuis en werden de prijzen uitgereikt.
In Vak A werd Erik van Rheden met 5840 gram de winnaar en nam zijn geldprijs in ontvangst. Erik gaf met een brede lach op zijn gezicht aan dat dit zijn beste visdag was ooit.
Runner up Bas Boerakker met 5400 gram. Mooi gevist Bas, en je had inderdaad veel vis op je stek in het eerste uur. Jammer dat het wat stilviel.

In Vak B werd Marcel met 4400 gram 2de, hij had veel verschillende vis waaronder brasem, voorn, karper en baars. Goed gevist Marcel proficiat.  Echter bleek Leon Timmermans hem te hebben verslagen met 1 klein voorntje en een karper, het totaal gewicht van 7000 gram. Leon proficiat met deze overwinning, ja hoor jij hebt die bonus vis uit de margin aan de haak geslagen.

Het was een leuke dag en we kijken uit de naar de wedstrijd die door HSV Vorstenbosch georganiseerd zal worden ergens in het najaar.